Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
6 μέτρια κολοκύθια σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
3 αβγά
1½ φλιτζ. τριμμένα κίτρινα τυριά
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
πιπέρι
λάδι για την ταρτιέρα
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια με το σκόρδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν όσο γίνεται, αφού βγάζουν πολύ νερό.
Δεν μας πειράζει καθόλου που σχεδόν θα διαλυθούν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Λαδώνουμε μια ταρτιέρα 26 εκ., βγάζουμε τη σφολιάτα από το ψυγείο και την απλώνουμε ομοιόμορφα ως επάνω στα τοιχώματα.
Τρυπάμε παντού τη σφολιάτα με πιρούνι.
Αν δεν έχουμε τρυπήσει αρκετά το φύλλο της σφολιάτας, μπορεί στο ψήσιμο να φουσκώσει ανομοιόμορφα.
Το παρακολουθούμε και, αν συμβεί αυτό, ανοίγουμε τον φούρνο και τρυπάμε με ένα πιρούνι τις φουσκάλες.
Η τάρτα θα επανέλθει.
Τσεκάρουμε αν τα κολοκυθάκια έχουν έρθει σε χλιαρή θερμοκρασία και τα απλώνουμε ομοιόμορφα στον πάτο της ταρτιέρας.
Ψιλοκόβουμε πάνω τους τον δυόσμο ή τον μαϊντανό.
Χτυπάμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τα αβγά και τα τυριά, προσθέτουμε πιπέρι και αδειάζουμε το μίγμα πάνω στα κολοκύθια.
Περιποιούμαστε τις άκρες, τις γυρίζουμε σε όμορφο γείσο και ψήνουμε την τάρτα για 45' περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.