Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
80 γρ. βούτυρο αγελάδος
5 μεγάλα πράσα σε ροδέλες
1 ματσάκι άνηθο (ή μαϊντανό)
3 αβγά
200 γρ. γιαούρτι σακούλας (ή στραγγιστό)
400 γρ. φέτα σπασμένη
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη (ή οποιοδήποτε πικάντικο τυρί)
αλάτι, πιπέρι
βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα και το ταψί
1 αβγό & 3 κ.σ. γάλα για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν.
Αλατοπιπερώνουμε.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα, τη γραβιέρα, τα 3 αβγά, το γιαούρτι και τον άνηθο.
Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, γιατί δεν θέλουμε να διαλυθεί η φέτα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε ένα χαμηλό μεταλλικό ταψί (θέλουμε η πίτα να βγει λεπτή) και στρώνουμε δύο φύλλα, λίγο πατσαβουριαστά, που θα τα βουτυρώσουμε ξεχωριστά.
Απλώνουμε λίγη γέμιση στην επιφάνεια.
Συνεχίζουμε σε στρώσεις με ένα βουτυρωμένο φύλλο και γέμιση και τελειώνουμε με 3 βουτυρωμένα φύλλα στην επιφάνεια.
Γυρίζουμε το φύλλο που περισσεύει σε έναν ωραίο κόθρο.
Χτυπάμε σε μπολ το αβγό με το γάλα και περιχύνουμε την πίτα.
Τη χαράζουμε ελαφρά σε κομμάτια και την ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει η κρούστα.