X

Πίτα με Γαύρο στο Τηγάνι

Ποιος είπε ότι τα ψάρια δεν γίνονται πίτα; Ένα μικρό φρέσκο ψαράκι γίνεται μεζές-λιχουδιά σε μια γρήγορη πίτα στο τηγάνι.

Υλικά

½ κιλό γαύρο

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

3 αβγά

1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις & λίγο ακόμα για τον γαύρο

¼ φλιτζ. χλιαρό νερό

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη φτιάχνουμε έναν χυλό με τα αβγά, το αλεύρι και το νερό, μαζί με λίγο αλατοπίπερο και τον μαϊντανό.

Καθαρίζουμε τον γαύρο και αφαιρούμε τα κεφάλια.

Τον αλατίζουμε και τον αφήνουμε να σταθεί ½ ώρα στο σουρωτήρι.

Τον στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τον γαύρο, αφού πρώτα τον αλευρώσουμε.

Ρίχνουμε τον χυλό στο τηγάνι με τον γαύρο, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε την πίτα να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να στερεοποιηθεί.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.