Υλικά
• 1 πακέτο φύλλο κρούστας
• 1 πακέτο ζυμαρικά κοντά
• 750 γρ. μείγμα τυριών (φέτα, γραβιέρα, κασέρι)
• 8 αυγά
• 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
• σουσάμι και μαυροσούσαμο
• λίγο βιτάμ ή βούτυρο για το άλειμμα
• πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια "στο δόντι", δηλαδή να κρατάνε λίγο.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα τυριά με την αναλογία που επιθυμούμε και τα ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με το πιπέρι και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα τυριά, ανακατεύοντάς τα καλά.
Σε αυτό το μπολ ρίχνουμε και τα μακαρόνια (που έχουν κρυώσει καλά) και ανακατεύουμε προσεκτικά, έτσι ώστε το αυγό και τα τυριά να πάνε παντού.
Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί, το βουτυρώνουμε και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντάς τα ένα ένα ξεχωριστά.
Ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε απαλά.
Από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντάς τα όπως κάναμε και με τα πρώτα.
Χαράζουμε τη μακαρονόπιτα σε κομμάτια και περιχύνουμε με το φρέσκο γάλα.
Πασπαλίζουμε με τα σουσάμια και ψήνουμε στους 175 βαθμούς, έως ότου ροδίσει καλά η πίτα μας.