Υλικά
•750 γρ. λαχανικά άσπρα και τρυφερά (γογγύλια, πατάτες, κουνουπίδι, σελινόριζα)
•6 κ.σ. ελαιόλαδο
•2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
•1 λίτρο καυτός ζωμός λαχανικών
•1/2 φλιτζάνι κρασί
•αλάτι
•πιπέρι φρεσκοτριμμένο
•2 κ.σ. ταχίνι
•2 κ.σ. ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά
•χοντροτριμμένο πιπέρι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια ή μπουκετάκια ή φετάκια.
Τα βράζουμε σε άφθονο ζεστό νερό για 10’ και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Ζεσταίνουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε τα βρασμένα λαχανικά για λίγο.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, το κρασί, αλατοπίπερο και βράζουμε το φαγητό για 30 λεπττά περίπου σε σιγανή φωτιά.
Αποσύρουμε τη σούπα από την εστία και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Την πολτοποιούμε στο μπλέντερ και τη ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα.
Κατόπιν προσθέτουμε το ταχίνι και τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα.
Ξαναβράζουμε τη σούπα σε σιγανή φωτιά, όση ώρα χρειάζεται για να δέσει και την ανακατεύουμε.
Γαρνίρουμε με χοντροτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.