Υλικά
•1 πακέτο μακαρόνια
•200 γρ. μπρόκολο σε μικρές τούφες
•200 γρ. κουνουπίδι κομμένο σε μικρές τούφες
•100 γρ. ταχίνι
•80 ml σησαμέλαιο
•2 καρότα
•1 πράσο (το άσπρο κομμάτι) ψιλοκομμένο
•1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
•σουσάμι
•λίγο κύμινο
•αλάτι
•πιπέρι
•ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το σησαμέλαιο και τσιγαρίζουμε το πράσο και το καρότο.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ζεσταθούν, χωρίς να ψηθούν και να μαραθούν.
Ρίχνουμε το κύμινο και αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα με τα λαχανικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με σουσάμι και 1 κουταλιά ταχίνι σε κάθε πιάτο.