Υλικά
•4 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια και φακές ανάμεικτα
•2 πατάτες
•3 φρέσκα κρεμμυδάκια
•1 σκελίδα σκόρδο
•2 φέτες ψωμί
•1 κ.γ. ξερό βασιλικό
•1 κ.σ. κάππαρη
•1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•ελαιόλαδο
•αλάτι
•πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε με το πιρούνι.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκι, τρίβουμε το σκόρδο και την κάππαρη και τα ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ με τις πατάτες, τα όσπρια, το βασιλικό και το μαϊντανό.
Τρίβουμε το ψωμί μέχρι να γίνει ψίχουλα και το ρίχνουμε στο μείγμα.
Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε το μείγμα και αν είναι υγρό, προσθέτουμε λίγο τριμμένο ψωμί ακόμη.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον για να σφίξει και να ενωθούν οι γεύσεις.
Στη συνέχεια αλείφουμε τα χέρια σας με λίγο ελαιόλαδο και πλάθουμε μπιφτέκια με το μείγμα.
Τα στρώνουμε στο ταψί, επάνω σε αντικολλητική λαδόκολλα και τα ψήνετε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Τα σερβίρουμε με φρέσκα σαλατικά.