Υλικά
•2 πακέτα μακαρόνια για παστίτσιο
Για την μπεσαμέλ:
•1 ποτήρι φυτικό γάλα σε σκόνη αραιωμένο σε 8 ποτήρια νερό
•10 κουταλιές αλεύρι
Για τη σάλτσα:
•1 ποτήρι συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
•1 μεγάλο κρεμμύδι
•1 ποτήρι αμυγδαλόψιχα χονδροκομμένη
•αλάτι
•πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια με νερό και αλάτι. Κατόπιν, τα σουρώνουμε ως συνήθως.
Όσο βράζουν ετοιμάζουμε:
Σάλτσα: Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο νερό.
Ρίχνουμε την τριμμένη αμυγδαλόψιχα, τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο.
Όταν μελώσει η σάλτσα, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Μπεσαμέλ: Χτυπάμε το αραιωμένο "γάλα" με το αλεύρι. Όταν ενωθούν, τα βάζουμε σε σιγανή φωτιά να πήξουν, αλλά όχι να βράσουν.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι.
Αφού σουρώσουμε τα μακαρόνια, τα στρώνουμε στο ταψί και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
Κατόπιν απλώνουμε την μπεσαμέλ και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, επί μισή ώρα, ώσπου το φαγητό να ροδίσει.