Υλικά
•500 γρ. κριθαράκι μέτριο
•2 κούπες ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους ή ένα κονκασέ
•1 κουταλάκι κανέλα
•αλάτι
•πιπέρι
•2 κύβους λαχανικών
•3/4-1 κούπα ελαιόλαδο
•λίγο δυόσμο ξερό
•λίγο μπαχάρι
•1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί βάζουμε 2 1/2 κούπες νερό και όλα τα υλικά μας εκτός από το κριθαράκι.
Αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει στο φούρνο για μισή ώρα περίπου και τότε προσθέτουμε το κριθαράκι και μαγειρεύουμε για περίπου 1/2 ώρα μέχρι να γίνει.
Το νηστίσιμο γιουβέτσι μας είναι έτοιμο.