Υλικά
• 500 γρ. ρεβίθια
• 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
• 1 κρεμμύδι (θα καρφώσουμε 2-3 γαρίφαλα)
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 κιλό σπανάκι (ή ότι χόρτο σας αρέσει)
• 1 ματσάκι άνηθος
• λάδι
• αλάτι
• πιπέρι
• λεμόνι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς.
Την επόμενη τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό στο οποίο έχουμε βάλει και το κρεμμύδι με τα καρφωμένα γαρύφαλλα.
Δεν τα λιώνουμε τα ρεβίθια στο βράσιμο, θέλουμε να είναι βρασμένα αλλά όχι λιωμένα.
Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε ως βάση στο ταψί μας.
Στο μεταξύ έχουμε ζεματίσει για 2-3 λεπτά το σπανάκι (ή τα χόρτα μας) και σε ένα τηγάνι έχουμε σοτάρει το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα σκόρδα.
Βάζουμε πάνω από τα ρεβίθια τα σοταρισμένα κρεμμύδια και το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και από πάνω βάζουμε και το ζεματισμένο σπανάκι ή άλλο χόρτο.
Προσθέτουμε 1 φλ. τσ. περίπου νερό, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.