Υλικά
• μελιτζάνες φλάσκες
• σκόρδο
• τυράκι φέτα
• πιπεριά Φλωρίνης ψημένη
• μαϊντανό
• παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες και έτσι όπως είναι καυτές τις βάζουμε σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων και την οποία κλείνουμε όσο πιο καλά μπορούμε.
Σε λίγο το σακουλάκι θα φουσκώσει και θα ιδρώσει.
Όταν το σακουλάκι ξεφουσκώσει τότε οι μελιτζάνες μας θα ξεφλουδιστούν πάρα πολύ εύκολα.
Αφού τις ξεφλουδίσουμε τις βάζουμε στο γουδί με το σκόρδο, με τη φετούλα, την πιπεριά και το ελαιόλαδο και τις πολτοποιούμε.
Τις κάνουμε όσο αλοιφή μας αρέσει σε γεύση και εμφάνιση.
Τέλος, προσθέτουμε και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.