Υλικά
12 φτερούγες κοτόπουλο
2 αυγά
40 ml συμπυκνωμένο γάλα (ή και φρέσκο)
5 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
περίπου 250 γραµµ. γαλέτα
αλάτι, πιπέρι
µαϊντανό ψιλοκοµµένο
Εκτέλεση
Παίρνουµε τις φτερούγες, τις κόβουµε στις κλειδώσεις και πετάµε την άκρη της φτερούγας που δεν έχει κρέας.
Σε ένα µπολ ανακατεύουµε τα αυγά µε το γάλα.
Σε ένα δεύτερο µπολ βάζουµε το αλεύρι µε την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Και σε ένα τρίτο µπολ έχουµε τη γαλέτα.
Έπειτα παίρνουµε ένα κοµµάτι φτερούγας το βουτάµε στο αυγό µε το γάλα για να το µουσκέψουµε, µετά το ρολάρουµε στο αλεύρι και στο τέλος το πιέζουµε καλά µέσα στη γαλέτα, ώστε να κολλήσει στο κοτόπουλο.
Με τον ίδιο τρόπο κάνουµε όλα τα κοµµάτια.
Στη συνέχεια τα τοποθετούµε σε ένα ταψί καλυµµένο µε λαδόκολλα. (χωρίς λάδι ή βούτυρο, θα ψηθούν στα υγρά της φτερούγας!).
Τοποθετούµε το ταψί σε προθερµασµένο φούρνο µε αέρα στους 220°C.
Ψήνουµε τις φτερούγες για 10-15 λεπτά από τη µία πλευρά και µετά άλλα 10-15 λεπτά από την άλλη πλευρά.
Πασπαλίζουµε το µαϊντανό ή θυµάρι.