Υλικά
250 γραµµ. µακαρόνια
2 µπούτια κοτόπουλο
1 µεγάλο κρεµµύδι
1 σκελίδα σκόρδο
5 φρέσκα µανιτάρια (τα απλά λευκά ή και πλευρώτους ανάλογα µε το γούστο του καθένα)
ελαιόλαδο
σάλτσα ντοµάτας
µπαχαρικά: αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, ρίγανη, θυµάρι.
Εκτέλεση
Πρώτα κόβουµε το κρεµµύδι και το σκόρδο. Καθαρίστε τα µανιτάρια και κόψτε τα στα δύο.
Βάλτε λάδι στην κατσαρόλα, να καλυφθεί όλος ο πάτος και να περισσεύει και "ένα δάχτυλο".
Ρίξτε µέσα το κρεµµύδι, το σκόρδο και τα µανιτάρια και τσιγαρίστε σε πολύ σιγανή φωτιά.
Πριν ρίξετε και το κοτόπουλο µέσα πασπαλίστε το µε φρεσκοτριµµένο πιπέρι και βάλτε λίγο σκόρδο κάτω από το λίπος του.
Τσιγαρίστε µέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και µετά βάλτε τη σάλτσα ντοµάτας, και νερό έτσι, ώστε να σκεπαστούν όλα καλά.
Προσθέστε αλατοπίπερο και τα µπαχαρικά κατά βούληση και αφήστε να βράσουν µισή ωρίτσα σε χαµηλή φωτιά.
Μετά πάρτε ένα τηγάνι και βάλτε ότι στερεό υπάρχει στην κατσαρόλα εκεί, µαζί µε λίγη σάλτσα, αυτό θα το έχετε σε σιγανή φωτιά ίσα ίσα για να πήξει η σάλτσα.
Στην κατσαρόλα που έβραζε το φαγητό βάλτε µπόλικο νερό και µισό κουτ. του γλυκού αλάτι και δυναµώστε τη φωτιά µέχρι να βράσει.
Τώρα µπορείτε να βάλετε µέσα τα µακαρόνια! Ανακατέψετε σποραδικά τα έχετε σε µεσαία φωτιά και όταν είναι έτοιµα τα σουρώνετε και ρίχνετε τη σάλτσα από πάνω.
Σερβίρετε µε φρεσκοτρυµµένο τυράκι από πάνω (πάει και φέτα και κίτρινο τυρί!)