Υλικά
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κοµµένα σε κυβάκια
1 φλιτζάνι κρέµα γάλακτος
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κούπα ζωµό κότας
αλάτι, πιπέρι
ξύσµα από 1 λεµόνι
1 κουτ. γλυκού χυµό λεµόνι
λίγες φέτες λεµονιού µε τη φλούδα
µισό κουτ. γλυκού πιπέρι
2 κουτ. γλυκού µαϊντανό
ταλιατέλες ή µακαρόνια
Εκτέλεση
Σοτάρουμε ελαφρά το κοτόπουλο και κατόπιν το αφήνουµε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Αναµειγνύουµε την κρέµα γάλακτος, το ζωµό κότας, το ξύσµα από το λεµόνι, το χυµό λεµονιού και το πιπέρι και τα βάζουµε σε ένα αντικολλητικό σκεύος σε χαµηλή φωτιά.
Ανακατεύουµε ελαφρά και τα αφήνουµε στη φωτιά µέχρι να αποκτήσει η σάλτσα µια σχετικά παχύρρευστη υφή.
Προσθέτουµε τα κοµµατάκια κοτόπουλου, ρίχνουµε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουµε για λίγα λεπτά.
Βράζουµε τα ζυµαρικά, κατόπιν τα ρίχνουµε στο σκεύος µε το κοτόπουλο, προσθέτουµε τον µαϊντανό και ανακατεύουµε ελαφρά µε σβησµένο το µάτι της κουζίνας αλλά σε ζεστή σχετικά φωτιά.