Υλικά
1 µεσαίο λάχανο ψιλοκοµµένο
1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
χυµό ενός λεµονιού
1 φλιτζάνι λάδι
1/2 φλιτζάνι ρύζι
αλάτι και πιπέρι
λίγη κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουµε το κρεµµύδι.
Ρίχνουµε το λάχανο και το φέρνουµε δύο βόλτες.
Προσθέτουµε 1 φλιτζάνι νερό.
Ρίχνουµε το λεµόνι και αφήνουµε να πάρει βράση.
Προσθέτουµε 1 φλιτζάνι νερό ακόµα, µαζί µε το ρύζι.
Αλατοπιπερώνουµε και βάζουµε την κανέλα.
Χαµηλώνουµε τη φωτιά µέχρι να µείνει µε τη σάλτσα τους.