Υλικά
1 1/2 - 2 κιλά πράσα
750 γρ. σουπιές
1 µατσάκι σέλινο
1 µεγάλο κρεµµύδι ξερό
ρύζι Καρολίνα
λεµόνια
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουµε και ψιλοκόβουµε τις σουπιές.
Τα πράσα τα κόβουµε σε λεπτές σχετικά ροδέλες.
Ψιλοκόβουµε το σέλινο και κόβουµε το κρεµµύδι.
Σε µια κατσαρόλα βάζουµε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουµε σε αυτό τις σουπιές και το κρεµµύδι.
Προσθέτουµε τα πράσα, το σέλινο, αλάτι, πιπέρι και δύο ποτήρια νερό. Αν θέλουµε προσθέτουµε λίγο ακόµα ελαιόλαδο.
Σκεπάζουµε την κατσαρόλα και χαµηλώνουµε τη φωτιά στο µισό της δύναµης του µατιού της κουζίνας µας.
Τα αφήνουµε να σιγοβράσουν µέχρι να γίνουν τα πράσα και οι σουπιές.
Μόλις γίνουν, ρίχνουµε ανάλογα µε το πόσα υγρά έχει το φαγητό µας και το πόσο ρύζι θέλουµε να προσθέσουµε, νερό καυτό (αναλογία 2 υγρό 1 ρύζι).
Προσθέτουµε το ρύζι στην πάνω πλευρά του φαγητού χωρίς να το ανακατέψουµε.
Όταν µαγειρευτεί και το ρύζι µας ανακατεύουµε ελαφρά και σερβίρουµε ρίχνοντας στο πιάτο µας µπόλικο λεµόνι.