Υλικά
3/4 του ποτηριού χλιαρό νερό
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
2-3 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές της σούπας γάλα
λίγο µπέκιν στην µύτη του κουταλιού
λίγο αλάτι
αλεύρι όσο πάρει µέχρι να γίνει µια ζύµη για πλάσιµο
Για την γέµιση:
1 κούπα ζεστό γάλα
1 κούπα γλυκό τραχανά
1 αυγό
200 γραµµάρια τριµµένη φέτα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη ή θυµάρι
Εκτέλεση
Διαλύουµε στο χλιαρό νερό, το αλάτι, το λάδι, το ξύδι, το γάλα και το µπέκιν.
Αρχίζουµε να προσθέτουµε αλεύρι σιγά -σιγά µέχρι να γίνει µια απαλή ζύµη για πλάσιµο. Το δουλεύουµε καλά!
Βάζουµε στο ζεστό γάλα τον τραχανά και τον αφήνουµε 1/2 ώρα να φουσκώσει.
Στην συνέχεια προσθέτουµε το τυρί τριµµένο ,το πιπέρι ,το αυγουλάκι και λίγη ρίγανη η θυµάρι.
Χωρίζουµε το ζυµάρι µας σε 4 κοµµάτια που τα ανοίγουµε σε φύλλα.
Αλείφουμε το φύλλο µε λάδι και στο µισό φύλλο απλώνουµε το 1/4 της γέµισης, το τυλίγουµε ρολό και το στρίβουµε, µετά το κάνουµε στριφτάρια, που τα αλείφουμε µε λάδι.
Τα ψήνουµε στους 170 βαθµούς περίπου 50 λεπτά.