Υλικά
1 κιλό κιµά µοσχαρίσιο
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι χυµό τοµάτας
2 φέτες ξερό ψωµί
1 αυγό
2 κουτ. σούπας ψιλοκοµµένο µαϊντανό ή δυόσµο
4-5 πράσινες πιπεριές κοµµένες σε ροδέλες
4-5 µεγάλες τοµάτες κοµµµένες σε φέτες
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
Βρέχουµε το ψωµί, το στύβουµε και το βάζουµε σε λεκανίτσα.
Προσθέτουµε τον κιµά, το αυγό, το µαϊντανό ή το δυόσµο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο λάδι.
Ζυµώνουµε πολύ καλά τα υλικά αφήνουµε για λίγο στο ψυγείο και πλάθουµε µπιφτέκια ή πιτούλες διαµέτρου περίπου 15 εκατοστών και πιο λεπτές απ τα µπιφτέκια.
Λαδώνουµε το ταψί, τα στρώνουµε, προσθέτουµε τις ροδέλες πιπεριάς και σκεπάζουµε µε τις ροδέλες τοµάτας.
Ανακατεύουµε το ελαιόλαδο και το χυµό τοµάτας και περιχύνουµε το φαγητό.
Ψήνουµε στους 170 βαθµούς µέχρι να γίνουν οι τοµάτες, να ψηθούν τα µπιφτέκια και το φαγητό να µείνει µε τη σάλτσα του.
Αν χρειαστεί προσθέτουµε χυµό τοµάτας.