Υλικά
Για τον κιµά:
1 κιλό κιµά µοσχαρίσιο
1 αβγό
ψίχα ψωµιού υγρή
1 κρεµµυδάκι ψιλοκοµµένο
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι και κατά βούληση µπαχαρικά
Για τη γέµιση:
3-4 πράσινες πιπεριές
10 φέτες παστουρµά
τυρί φέτα κοµµένο σε φέτες
Για το τύλιγµα:
1 λαδόχαρτο
λίγο λάδι
Εκτέλεση
Σε ένα µπολ ανακατεύουµε και ζυµώνουµε τα υλικά του κιµά όπως συνηθίζεται.
Απλώνουµε τον κιµά σε παραλληλόγραµµο σχήµα προσέχοντας το µήκος του να µην ξεπερνά το ταψί µας.
Είναι σηµαντικό το πάχος του κιµά να έχει κάποιο σηµαντικό ύψος έτσι ώστε να µην διαλυθεί το ρολό κατά το δίπλωµα.
Απλώνουµε τον παστουρµά σε όλη την επιφάνεια του κιµά. Κατόπιν απλώνουµε αντίστοιχα, τις φέτες µε το τυρί.
Κόβουµε τις πιπεριές σε λωρίδες και κάνουµε µία στρώση.
Τα υλικά που θα τοποθετήσουµε πάνω στην επιφάνεια του κιµά πρέπει η µακριά τους διάσταση να είναι κάθετη στη µεριά τυλίγµατος γιατί αλλιώς σπάει το ρολό.
Αφού τυλίξουµε µε προσοχή το ρολό, το τυλίγουµε στο λαδόχαρτο και τέλος το πασαλείβουµε µε το λάδι.
Το τοποθετούµε στο φούρνο µε λίγο νερό και το ψήνουµε στους 200 βαθµούς 35 µε 45 λεπτά.