Υλικά
Υλικά (για ένα µέτριο ταψί πιρέξ)
2 φύλα σφολιάτας
1/2 κιλό κιµά µοσχαρίσιο
4 πράσα µεγάλα
1 ποτήρι λάδι (δεν θα χρησιµοποιηθεί όλο)
1 κρεµµύδι µεγάλο ψιλοκοµµένο
µαϊντανός ή δυόσµος ψιλοκοµµένα
300 γραµµ. τυρί τριµµένο (κεφαλοτύρι, γκούντα ή οτιδήποτε άλλο παρεµφερές)
1 κρέµα γάλακτος
αλάτι
κανέλα
µπαχάρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουµε τα πράσα και τα ψιλοκόβουµε.
Σε ένα τηγάνι βάζουµε την µισή ποσότητα λαδιού.
Τσιγαρίζουµε τα πράσα αναδεύοντας µέχρι να ροδίσουν, στην συνέχεια µε ένα σουρωτήρι τα στραγγίζουµε και επιστρέφουµε το λάδι στο τηγάνι συν το υπόλοιπο από το ποτήρι.
Τσιγαρίζουµε το κρεµµύδι και στην συνέχεια τον κιµά, µετά ρίχνουµε τα τσιγαρισµένα πράσα, το αλάτι, το µπαχάρι, την κανέλα, το δυόσµο ή µαϊντανό και τα αφήνουµε να τσιγαριστούν όλα µαζί, για λίγα λεπτά.
Μετά σουρώνουµε πάλι, το λάδι το µαζεύουµε.
Με την βοήθεια ενός πινέλου µαγειρικής λαδώνουµε το ταψί (χρησιµοποιώντας το λάδι που µαζέψαµε) και απλώνουµε πάνω του το ένα φύλλο σφολιάτας και ρίχνουµε το περιεχόµενο του τηγανιού, ρίχνουµε το τυρί και την κρέµα και σκεπάζουµε µε το άλλο φύλλο και το λαδώνουµε.
Τέλος µε ένα µαχαίρι χαράζουµε τα κοµµάτια ή τις µερίδες και το βάζουµε στο φούρνο για 45’ περίπου σε θερµοκρασία 150°.