Υλικά
Υλικά
200 ml ρούμι
600 ml κόκα-κόλα
50 ml χυμός λεμονιού
400 ml σιρόπι
Παγωτά
Βάζουμε όλα τα υλικά του κάθε κοκτέιλ μαζί με το ανάλογο σιρόπι σε ένα μεταλλικό σκεύος, ανακατεύουμε με ένα σύρμα και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Σε μισή ώρα ανακατεύουμε ξανά το μίγμα.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλες πέντε φορές.
Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα για ομοιογενή και αφράτα σορμπέ.
Εκτός αν έχουμε παγωτομηχανή, οπότε ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Στις παρακάτω συνταγές μπορούμε να προσθέσουμε χρώματα ζαχαροπλαστικής για να ζωντανέψουμε την εμφάνιση, γιατί με το πάγωμα τα φυσικά χρώματα έχουν την τάση να ασπρίζουν.
Χρησιμοποιήστε σφηνάκια, κλασικές φόρμες για ξυλάκι παγωτό ή οποιοδήποτε άλλο σχήμα ποτηριού, για να έχουν τα παγωτά μεγαλύτερη ποικιλία.
Σιρόπι
Βράζουμε σε ίσες ποσότητες (βάρος) ζάχαρη και νερό.
Όταν πάρουν βράση, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Know How
Οι παρασκευές των «παγωτών» για μεγάλους είναι πανεύκολες και ακολουθούν ακριβώς τον ίδιο δρόμο: Ανακατεύουμε τα υλικά του κάθε κοκτέιλ με σιρόπι και ύστερα παγώνουμε στην κατάψυξη ή στην παγωτομηχανή.