X

Cuba Libre

Mai Tai, Margarita, Dry Martini, Bloody Mary… Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος και ο Στέλιος Παρλιάρος μετατρέπουν δέκα διάσημα κοκτέιλ σε σορμπέ. Πάρτε τα ποτά, διώξτε τα παιδιά και δείτε πως γεμίζει παγωμένα αστράκια το καλοκαίρι!

Υλικά

Υλικά

200 ml ρούμι

600 ml κόκα-κόλα

50 ml χυμός λεμονιού

400 ml σιρόπι

Παγωτά

Βάζουμε όλα τα υλικά του κάθε κοκτέιλ μαζί με το ανάλογο σιρόπι σε ένα μεταλλικό σκεύος, ανακατεύουμε με ένα σύρμα και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Σε μισή ώρα ανακατεύουμε ξανά το μίγμα.

Επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλες πέντε φορές.

Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα για ομοιογενή και αφράτα σορμπέ.

Εκτός αν έχουμε παγωτομηχανή, οπότε ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Στις παρακάτω συνταγές μπορούμε να προσθέσουμε χρώματα ζαχαροπλαστικής για να ζωντανέψουμε την εμφάνιση, γιατί με το πάγωμα τα φυσικά χρώματα έχουν την τάση να ασπρίζουν.

Χρησιμοποιήστε σφηνάκια, κλασικές φόρμες για ξυλάκι παγωτό ή οποιοδήποτε άλλο σχήμα ποτηριού, για να έχουν τα παγωτά μεγαλύτερη ποικιλία.

Σιρόπι
Βράζουμε σε ίσες ποσότητες (βάρος) ζάχαρη και νερό.

Όταν πάρουν βράση, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

Know How
Οι παρασκευές των «παγωτών» για μεγάλους είναι πανεύκολες και ακολουθούν ακριβώς τον ίδιο δρόμο: Ανακατεύουμε τα υλικά του κάθε κοκτέιλ με σιρόπι και ύστερα παγώνουμε στην κατάψυξη ή στην παγωτομηχανή.

Επίσης...

Εσύ το ξέρεις το semifreddo;

Ιταλική συνταγή, "μισοπαγωμένη", κάτι ανάμεσα σε παγωτό και πλούσια κρέμα: αυτό είναι το semifreddo κι εμείς σου δίνουμε προτάσεις για να το φτιάξεις εύκολα στο σπίτι.

Το καλύτερο παγωτό είναι το δικό σου!

Δες ιδέες για λαχταριστά παγωτά χωρίς παγωτομηχανή.

Περισσότερα από

Γλυκά

Απόλαυση στο κουτάλι: 4 σπιτικές συνταγές για παγωτό (και vegan!)

Το παγωτό είναι η απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση - κι όταν το φτιάχνεις στο σπίτι, γίνεται ακόμα πιο γευστικό και υγιεινό.

Παγωτό Κεράσι

Ένα από τα ωραιότερα παγωτά, που σκίζει τόσο σε χρώμα όσο και σε άρωμα.

Παγωτό Γιαούρτι με Κεράσι

Η ελαφριά ξινάδα του παγωμένου γιαουρτιού ταιριάζει περισσότερο από όλες τις γεύσεις παγωτού με τα φρούτα και κυρίως τα κόκκινα.

Παγωτό Γιαούρτι-Σοκολάτα με Φράουλες

Ένα υπέροχο, ελαφρύ και καθόλου λιγωτικό παγωτό. Και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Σορμπέ Πορτοκάλι με Campari

Φτιάχνεται όλο τον χρόνο. Δροσιστικό και ευωδιαστό, δεν τρώγεται μόνο σαν επιδόρπιο, αλλά ταιριάζει και πάνω σε μια πράσινη σαλάτα, ιδιαίτερα με σπανάκι.

Παγωτό σε Τούρτα

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο παγωτό σε τούρτα.

Παγωτό Σοκολάτα Αφράτο με Cookies

Πώς θα φτιάξετε το πιο αφράτο παγωτό σοκολάτα με cookies.

Σορμπέ Πεπόνι με Τζίντζερ

To ώριμο καλοκαιρινό πεπόνι αποκτά την πιο εξωτική του εκδοχή με το πικάντικο και αρωματικό φρέσκο τζίντζερ.

Παγωτό Σάντουιτς με Μπισκότα

Η συνταγή για ένα υπέροχο παγωτό σάντουιτς με μπισκότα.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.