Υλικά
Υλικά
100 γρ. δαμάσκηνα ξερά
100 γρ. βερίκοκα ξερά
100 γρ. σύκα ξερά
100 γρ. σταφίδες ξανθές
250 γρ. μέλι θυμαρίσιο
50 γρ. χυμός λεμονιού
250 γρ. χυμός πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κλωναράκι βανίλια κάθετα κομμένο
1 ξυλάκι κανέλα
Παρασκευή
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το μέλι, το χυμό πορτοκαλιού, λεμονιού και τα μυρωδικά.
Μόλις ορκίσουν να βράζουν, ρίχνουμε τα ξερά φρούτα.
Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να ορκίσει να δένει το σιρόπι στους 109-110°C.
Δοκιμάζουμε σε ένα πιάτο έτσι, ώστε να είναι ελαφρώς παχύρευστο.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.
(Για να αποστειρώσουμε τα βάζα τα βράζουμε σε νερό).