Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
8 μπανάνες κομμένες στην μέση και στα 2
3 κ.σ. αλεύρι φαρίνα
3 ασπράδια αβγών
2 κ.σ. σογιέλαιο
Λίγο τριμμένο γλυκάνισο
1 μπουκαλάκι άρωμα βανίλια
1 φλιτζ. γλυκό περγαμόντο
250 γρ. παγωτό καϊμάκι
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα
Σογιέλαιο για τηγάνισμα
Παρασκευή
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Αφού αραιώσουμε το αλεύρι με λίγο νερό και 2 κουταλιές σογιέλαιο, ανακατεύουμε με τη μαρέγκα, μέχρι το κουρκούτι να γίνει λείο, χωρίς σβόλους.
Προσθέτουμε τότε το γλυκάνισο και τη βανίλια.
Βουτάμε τις μπανάνες στο κουρκούτι και τις τηγανίζουμε στο τηγάνι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Ψιλοκόβουμε το περγαμόντο και το ζεσταίνουμε σε τηγάνι, προσθέτοντας τα φιστίκια Αιγίνης.
Σερβίρουμε με τις μπανάνες, το παγωτό καϊμάκι και το σιρόπι από το περγαμόντο.
Γεύση: Εξασφαλισμένη ευωχία, γεμάτη ελληνικό άρωμα και γλυκιά πικράδα.