Υλικά
Υλικά για ένα ταψί με διάμετρο 23-24 εκ.
2-3 ροδάκινα
40 γρ. φιλέ αμυγδάλου
75 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
75 γρ. ζάχαρη
Για το κέικ
4 αβγά
200 γρ. ζάχαρη
125 γρ. σπορέλαιο
ξύσμα από 1 λεμόνι
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
λίγη εσάνς πικραμύγδαλου
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Ανοίγουμε τα ροδάκινα στη μέση και τα καθαρίζουμε από τα κουκούτσια και τη φλούδα.
Τα κόβουμε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί. Μοιράζουμε από πάνω ομοιόμορφα το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα ψήνουμε στον φούρνο για 30'.
Στο μεταξύ, χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει και να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το ξύσμα και την εσάνς πικραμύγδαλου και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνουμε το μίγμα του αλευριού λίγο λίγο, από σουρωτήρι, ανακατεύοντάς το με το μίγμα των αβγών με σπάτουλα.
Βγάζουμε το ταψί με τα ροδάκινα από τον φούρνο και μοιράζουμε ομοιόμορφα στα κενά το φιλέ αμυγδάλου.
Αδειάζουμε από πάνω τη ζύμη του κέικ και ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο.
Ψήνουμε για 25'-30' ακόμα, μέχρι να φουσκώσει καλά και να ροδοκοκκινίσει το κέικ.
Το βγάζουμε από τον φούρνο και ύστερα από λίγα λεπτά το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Το σερβίρουμε χλιαρό ή κρύο, μαζί με μια μπάλα παγωτό βανίλια.