X

Κυδωνόπαστο

Υλικά

Υλικά

1 κιλό κυδώνια

500 γρ. ζάχαρη

250 γρ. μέλι

100 γρ. ψημένα αμύγδαλα

1 κουταλάκι κανέλα

1/2 κουτ. γαρίφαλο

Κονιάκ (ή ροδόνερο)

Παρασκευή

Ψήστε στους 180°C τα κυδώνια ολόκληρα για 40 λεπτά.

Αφαιρέστε τη φλούδα τους και λιώστε τα.

Προσθέστε τη ζάχαρη, το μέλι, τα ψημένα αμύγδαλα, την κανέλα, το γαρίφαλο, και βράστε για 10 λεπτά ανακατεύοντας.

Όταν αρχίζει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα, είναι έτοιμο.

Απλώστε το σε ταψί που θα έχετε αλείψει με ελαιόλαδο και όταν κρυώσει καλά ραντίστε με κονιάκ (ή ροδόνερο) και ζάχαρη και κόψτε σε τετράγωνα ή ρόμβους.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.