X

Τηγανίτες

Υλικά

Υλικά


3 αβγά

3 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 κουτ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

1 ½ φλιτζ. γάλα

2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Μέλι και κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και το αλάτι, προσθέτετε το ελαιόλαδο με το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα.

Ρίχνετε το αλεύρι λίγο λίγο, χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσετε έναν ομοιογενή χυλό.

Αφήνετε το μείγμα να σταθεί για 30΄.

Ζεσταίνετε ελαιόλαδο, ρίχνετε κουταλιές από το χυλό (σε απόσταση η μια από την άλλη) και τηγανίζετε τις τηγανίτες, λίγες κάθε φορά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Τις περνάτε από απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν, τις περιχύνετε με μέλι και τις πασπαλίζετε με σκόνη κανέλα.

Σημείωση
Μπορείτε να προσθέσετε στο χυλό 2- 3 κουτ.

σούπας σταφίδες ξανθές ή μαύρες.

σούπας σταφίδες ξανθές ή μαύρες.

Επίσης...

Κέικ Μήλο - Κανέλα µε Ελαιόλαδο

Η συνταγή για κέικ μήλο-κανέλα με ελαιόλαδο.

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.