Υλικά
Υλικά
3 αβγά
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1 ½ φλιτζ. γάλα
2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Μέλι και κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και το αλάτι, προσθέτετε το ελαιόλαδο με το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα.
Ρίχνετε το αλεύρι λίγο λίγο, χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσετε έναν ομοιογενή χυλό.
Αφήνετε το μείγμα να σταθεί για 30΄.
Ζεσταίνετε ελαιόλαδο, ρίχνετε κουταλιές από το χυλό (σε απόσταση η μια από την άλλη) και τηγανίζετε τις τηγανίτες, λίγες κάθε φορά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Τις περνάτε από απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν, τις περιχύνετε με μέλι και τις πασπαλίζετε με σκόνη κανέλα.
Σημείωση
Μπορείτε να προσθέσετε στο χυλό 2- 3 κουτ.
σούπας σταφίδες ξανθές ή μαύρες.