Υλικά
Υλικά για 6 άτομα περίπου
25 γρ. μαγιά φρέσκια
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
μέλι για τους λουκουμάδες
κανέλα σε σκόνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Διαλύετε τη μαγιά στο 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό.
Αναμειγνύετε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι με το αλάτι, ανοίγετε στο κέντρο μία λακκουβίτσα και ρίχνετε μέσα τη διαλυμένη μαγιά.
Προσθέτετε άλλο μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό και δουλεύετε το μείγμα με το σύρμα, να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
Σκεπάζετε το χυλό με βαμβακερή πετσέτα και τον αφήνετε σε ζεστό μέρος για 1 ½ ώρα περίπου να φουσκώσει.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο.
Βουτάτε ένα κουταλάκι του γλυκού σε ένα μπολ με νερό, παίρνετε μία κουταλιά χυλό και τη ρίχνετε στο καυτό λάδι.
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τον υπόλοιπο χυλό και τηγανίζετε τους λουκουμάδες μέχρι να ροδίσουν.
Του βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τους περνάτε από απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Περιχύνετε με μέλι, πασπαλίζετε με κανέλα και τους σερβίρετε ζεστούς.