Follow us

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

ΧΑΛΒΑΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΟΣ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ

Υλικά

7 ποτήρια νερό ή 1500 γρ.

250 γρ. σιµιγδάλι χοντρό

2 βανίλιες

400 γρ. ζάχαρη

3 πορτοκάλια χυµό και ξύσµα

1/2 κούπας τσαγιού ινδοκάρυδο (προαιρετικά)

ινδοκάρυδο για το πασπάλισµα

Εκτέλεση

Βάζουµε όλα µαζί τα υλικά σε κατσαρόλα.

Αν βάλουµε και ινδοκάρυδο θα το προσθέσουµε και αυτό µαζί µε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Βάζουµε στο µάτι της κουζίνας σε µέτρια φωτιά και βράζουµε το γλυκό ανακατεύοντας τακτικά.

Όταν φουσκώσει το σιµιγδάλι και το µείγµα κάνει φούσκες µέσα στην κατσαρόλα το γλυκό είναι έτοιµο.

Αδειάζουµε το χαλβά είτε σε φόρµα είτε σε ταψί, αφήνουµε να κρυώσει και το βάζουµε στο ψυγείο για λίγες ώρες να παγώσει καλά.

Ξεφορµάρουµε και πασπαλίζουµε µε ινδοκάρυδο.

Επίσης...

3 προτάσεις για νόστιμους μπακλαβάδες

Με φιστίκι, καρύδι ή και ταχίνι, όπως και να τον απολαύσεις ο μπακλαβάς είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.