Follow us

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

ΚΑΡΥΔΑΤΟ

Υλικά

3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του

3 φλ. ινδική καρύδα

2 κ.σ. µπέικιν πάουντερ

1/2 φλ. τσαγιού µέλι

6 αυγά

1,5 φλ. βούτυρο Κερκύρας (λιωµένο)

1/2 φλ. γάλα φρέσκο

Εκτέλεση

Ανακατεύουµε το µπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και την καρύδα.

Σε µια άλλη λεκάνη χτυπάµε το βούτυρο µε το µέλι.

Ρίχνουµε τα αυγά ένα-ένα συνεχίζοντας το χτύπηµα.

Προσθέτουµε σιγά σιγά το µείγµα από το µπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και την καρύδα εναλλάσοντάς το µε γάλα και βούτυρο.

Ψήνουµε στους 180 βαθµούς σε προθερµασµένο φούρνο.

Μόλις κοκκινίσει σκεπάζουµε µε αλουµινόχαρτο και συνεχίζουµε το ψήσιµο µέχρι το τεστ της οδοντογλυφίδας ή του µαχαιριού να µας δείξει πως είµαστε έτοιµοι.

Αν θέλουµε, γαρνίρουµε το γλυκό µας µε λίγο µέλι.

Επίσης...

3 προτάσεις για νόστιμους μπακλαβάδες

Με φιστίκι, καρύδι ή και ταχίνι, όπως και να τον απολαύσεις ο μπακλαβάς είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.