Υλικά
Υλικά για 8-10 άτομα
500 γρ. φύλλο κρούστας
5 φλιτζ. γάλα
1 ½ φλιτζ. ζάχαρη
¾ φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
1 φακελάκι βανίλια
βούτυρο λιωμένο για άλειμμα
ζάχαρη άχνη και κανέλα σκόνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.
Ζεσταίνετε ελαφρά σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη και προσθέτετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει.
Όταν αρχίζει να παίρνει βράση, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και, μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτετε τα αβγά και τη βανίλια και ανακατεύετε την κρέμα καλά.
Βουτυρώνετε ένα ταψί.
Παίρνετε τα μισά φύλλα, τα βουτυρώνετε το καθένα ξεχωριστά και τα μεταφέρετε στο ταψί, αφήνοντας τις άκρες τους να εξέχουν.
Ρίχνετε την κρέμα και την απλώνετε πάνω στα φύλλα.
Γυρίζετε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα.
Βουτυρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο και σκεπάζετε στην κρέμα.
Γυρίζετε τις άκρες τους προς τα μέσα σύμφωνα με το σχήμα του ταψιού.
Βουτυρώνετε και χαράζετε την επιφάνεια της μπουγάτσας και την ψήνετε για 30΄ περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Τη βγάζετε από το φούρνο, την πασπαλίζετε με ζάχαρη και κανέλα και τη σερβίρετε ζεστή.