Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
2 σαγκουίνια
1 κίτρινο γκρέιπφρουτ
1 ροζ γκρέιπφρουτ
250 γρ. νερό
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
125 γρ. ζάχαρη
1 γρ. σαφράν
4 μπάλες παγωτό ανανά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε φέτες, αφαιρώντας τα κουκούτσια.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, το σαφράν και τη μαστίχα σε μέτρια φωτιά και κάνουμε ένα σιρόπι.
Μοιράζουμε τα φρούτα σε τέσσερα μπολ, τα περιχύνουμε με το σιρόπι και σερβίρουμε με το παγωτό.
Η συνταγή είναι παραλλαγή σε ένα επιδόρπιο του Christian Robert από το ρεστοράν «St’ Astra East»