X

Σορμπέ μοχίτο

Υλικά

Υλικά

1 φλιτζ.τσ. φύλλα μέντας

1 φλιτζ.τσ. νερό

1 1/2 κ.σ. ξύσμα λάιμ

1 φλιτζ. τσ. χυμός λάιμ

1 φλιτζ. τσ. ανθρακούχο νερό

3 κ.σ. ρούμι λευκό

Παρασκευή

Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να σιγοβράσουν για 3-5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο σιρόπι τα πλυμένα φύλλα της μέντας.

(Κρατάμε μερικά φύλλα για να γαρνίρουμε τα ποτήρια.) Αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.

Αφαιρούμε τα φύλλα.

Αναμειγνύουμε το σιρόπι με το ξύσμα και το χυμό του λάιμ, το ανθρακούχο νερό και το ρούμι και βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή ή σε δοχείο παγωτού στην κατάψυξη (σε αυτήν την περίπτωση το χτυπάμε ενδιαμέσως να αφρατέψει).

Αν θέλουμε το σορμπέ αρκετά σφιχτό, το αφήνουμε αρκετή ώρα στην κατάψυξη πριν το σερβίρισμα.

Το σερβίρουμε σε παγωμένα ποτήρια κοκτέιλ και γαρνίρουμε με φυλλαράκια μέντας.Η μέντα μπορεί να αντικατασταθεί με δυόσμο.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.