Υλικά
Υλικά
1.400 γρ. αχλάδια
5 φλιτζ. τσ. ζάχαρη
1 πορτοκάλι μικρό, πλυμένο καλά
1/2 λεμόνι (το χυμό)
3 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 φάκελο (50 γρ.) πηκτίνη, π.χ. "τζελφίξ"
Παρασκευή
Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια (πρέπει να βγουν 4 φλιτζάνια).
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το πορτοκάλι ολόκληρο με το χυμό του λεμονιού.
Διαλύουμε την πηκτίνη σε λίγο νερό.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το μείγμα πορτοκαλιού μαζί με τα αχλάδια, την πηκτίνη και το τζίντζερ και αφήνουμε να πάρουν βράση.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε κι αφήνουμε να κρυώσει.
Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα ξανά και τη βάζουμε σε δοχεία.
Η μαρμελάδα θα πήξει περισσότερο, όταν κρυώσει.
Σημ.: Το τζίντζερ δίνει σε αυτή τη μαρμελάδα ένα εξωτικό άρωμα και μια ελαφρά πικάντικη γεύση.
Αν σας αρέσει αυτή η πρωτότυπη κάψα της μαρμελάδας, μπορείτε να αυξήσετε τη δόση τζίντζερ σε 1/2 φλιτζάνι.
Συνδυάζεται ιδανικά και με δυνατά τυριά.