Υλικά
υλικά
3-4 ώριμες μπανάνες
1 1/2 φλ.τσ. αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις
1 φλ.τσ. ζάχαρη
1/3 φλ.τσ. βούτυρο φρέσκο λυωμένο
1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
1 κ.γ.σόδα σε σκόνη
2 καψουλάκια βανίλια
ελάχιστο αλάτι
παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Σε ένα μεγάλο σκεύος πολτοποιούμε με πιρούνι καλά τις μπανάνες και τις αναμειγνύουμε με το λυωμένο βούτυρο.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αβγό και ανακατεύουμε με κουτάλι ή σπάτουλα.
Προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι, που έχουμε αναμείξει προηγουμένως με τη σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές.
Το βάζουμε σε βουτυρωμένη, αντικολλητική μακρόστενη φόρμα και το ψήνουμε γιά 1 ώρα περίπου.
Αφήνουμε να σταθεί 3'-4' όταν βγει από το φούρνο και μετά το μεταφέρουμε σε σχάρα γιά να κρυώσει.