Follow us

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

ΚΕΙΚ ΜΕΛΕΝΙΟ

Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρεις τρεις συνταγές για ιδιαίτερα κέικ, οι οποίες βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Κέικ Μελένιο

Υλικά

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 3 κ.γλ. κοφτά µπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ. µέλι
  • 2 κ.γλ. πιπερόριζα
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. γαρίφαλο τριµµένο ή και λιγότερο (το γαρίφαλο έχει έντονο άρωµα οπότε βάζετε ανάλογα µε τις προτιµήσεις σας)
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 20γρ. βούτυρο για τη φόρµα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάµε το βούτυρο µέχρι να ασπρίσει.
  2. Ρίχνουµε τα αυγά ένα - ένα.
  3. Κοσκινίζουµε το αλεύρι µαζί µε το µπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρίφαλο και την πιπερόριζα.
  4. Αναµειγνύουµε καλά µε το µέλι, που θα το έχουµε ζεστάνει λίγο, να είναι χλιαρό, αν είναι πολύ παχύρρευστο.
  5. Προσθέτουµε λίγο - λίγο το γάλα και ανακατεύουµε καλά για να γίνει ένα µείγµα οµοιογενές και λείο.
  6. Βουτυρώνουµε µία φόρµα για κέικ, ρίχνουµε µέσα τη ζύµη και ψήνουµε στο φούρνο στην κάτω θέση, στους 175 βαθµούς για 1 ώρα.

Κέικ Κρασιού

Υλικά

  • 1 βιτάµ
  • 2 φλυτζ. ζάχαρη
  • 3 φλυτζ. αλεύρι
  • 1 µπέικιν πάουντερ
  • 1 φλυτζ. κόκκινο κρασί ξηρό
  • 5 αυγά
  • 3 κουτ. σούπας κακάο
  • 2 κουτ. σούπας κανέλα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάµε στο µίξερ το βούτυρο µε τη ζάχαρη µέχρι να ασπρίσουν.
  2. Κατόπιν προσθέτουµε ένα-ένα τα αυγά και µετά το αλεύρι ανακατεµένο µε το µπέικιν πάουντερ και κοσκινισµένο, τέλος προσθέτουµε το κρασί, το κακάο και τη κανέλα.
  3. Βουτυρώνουµε µία φόρµα του κέικ και ρίχνουµε µέσα το µίγµα.
  4. Ψήνουµε το κέικ σε προθερµασµένο φούρνο για 45’ στους 200°C.

Κέικ Περγαµόντο - Πορτοκάλι

Υλικά

  • 150 γραµ. βούτυρο ή βιτάµ σε θερµοκρασία δωµατίου
  • 120 γραµ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 300 γραµ. γλυκά του κουταλιού (περγαµόντο, πορτοκάλι)
  • 250 γραµ. και λιγότερο αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
  • ξύσµα ενός πορτοκαλιού
  • ξύσµα ενός λεµονιού
  • βούτυρο και αλεύρι για το ταψί

Εκτέλεση

  1. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Χτυπάµε το βούτυρο µε την ζάχαρη.
  3. Προσθέτουµε ένα-ένα τα αυγά.
  4. Προσθέτουµε το αλεύρι και το ξύσµα.
  5. Στραγγίζουµε τα γλυκά του κουταλιού, τα ψιλοκόβουµε και τα προσθέτουµε στο µείγµα του κέικ.
  6. Βουτυρώνουµε και αλευρώνουµε ένα ορθογώνιο ταψί (24 εκ.x8 εκ.) βάζουµε την ζύµη στο ταψί, και το ψήνουµε στον προθερµασµένο φούρνο για 1 ώρα.

* 3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας | Συνταγή

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.