X

Σκαλτσούνια

Υλικά

Υλικά

500 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα

500 γρ. ζάχαρη

3 κ. σ. αλεύρι

100 ml  νερό

2 κ. σ. μέλι

200 γ. διάφορα ψιλοκομμένα φρουί γκλασέ (ή και κόντιτα)

80 γρ. καρύδια κοπανισμένα

50 γρ. σταφίδες

κανέλα σε σκόνη

250 γρ. ζάχαρη άχνη

Παρασκευή

Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα αλέθουμε σε λεπτή σκόνη.

Τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το αλεύρι, προσθέτουμε, λίγο-λίγο, το νερό μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη όχι ιδιαίτερα σφιχτή.

Ανακατεύουμε τα φρουί γκλασέ ή τα κόντιτα με τις σταφίδες και το μέλι και τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.

Ανοίγουμε τη ζύμη, με τον πλάστη σε ένα όχι πολύ λεπτό φύλλο.

Χρησιμοποιώντας το κουπ-πατ ή ένα ποτήρι κόβουμε δίσκους και στη μέση του καθενός τοποθετούμε 1 κουταλίτσα από το μείγμα των φρουί γκλασέ.

Διπλώνουμε τα σκαλτσούνια σε ημικύκλιο, πιέζοντας τις άκρες ώστε να κολλήσουν καλά μεταξύ τους και τα βάζουμε να ψηθούν, σε προθερμασμένο στους 170ο, φούρνο για περίπου 20 λεπτά.

Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα.

Μόλις κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με την άχνη κι αν θέλουμε και λίγη επιπλέον κανέλα.Σημ.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε ένα μέρος από τα φρουί γκλασέ ή και όλα με ψιλοκομμένα λουκούμια.Θ.Τ.

Επίσης...

Κέικ Μήλο - Κανέλα µε Ελαιόλαδο

Η συνταγή για κέικ μήλο-κανέλα με ελαιόλαδο.

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.