Υλικά
Υλικά για 5-6 άτομα
3 μπανάνες
3 κ.σ χυμό λεμονιού
200 γρ. ζάχαρη
250 ml νερό
Παρασκευή
Σ' ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε για 2'-3' μέχρι να λυώσει η ζάχαρη.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Το βάζουμε κατόπιν στο ψυγείο να κρυώσει τελείως.
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ με το χυμό λεμονιού.
Τις προσθέτουμε χωρίς καθυστέρηση στο κρύο σιρόπι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο με σκέπασμα και βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες, μέχρι να πήξει.
Το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ χειρός.
Το ξαναβάζουμε στο δοχείο κα αφήνουμε μέχρι να ξαναπαγώσει καλά.
Σερβίρουμε σε παγωμένα ποτήρια και διακοσμούμε με φυλλαράκια δυόσμου.