X

Τάρτα με πετιμέζι

Υλικά

Υλικά

1 φύλλο  σφολιάτας

200 ml πετιμέζι (περίπου 4 - 5 κ. σ.)

250 ml γάλα

100 γρ. ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

50 γρ. κορν φλάουρ ή αλεύρι

1 αβγό ολόκληρο

βούτυρο για την ταρτιέρα

Παρασκευή

Απλώνουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς βουτυρωμένη ταρτιέρα με διάμετρο 25 εκ.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το κορν φλάουρ σε μια κατσαρόλα, έτσι που να σχηματιστεί ένα ρου (roux= «δεμένη» βάση σάλτσας).

Προσθέτουμε το γάλα, όπως για τη μπεσαμέλ, ανακατεύοντας συνεχώς, για να σχηματιστεί μια πολύ αφράτη, αλλά και πηχτή σα σάλτσα, κρέμα.

Σιγά-σιγά, ενσωματώνουμε το μούστο στο μείγμα αυτής της σάλτσας, η οποία θα πάρει ένα όμορφο καστανό καφέ χρώμα.

Προσθέτουμε και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς.

Απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε το αβγό, ολόκληρο.

Μόλις το απορροφήσει η κρέμα την μεταγγίζουμε στην ταρτιέρα, όπου έχουμε στρώσει τη σφολιάτα.

Ψήνουμε την τάρτα για 30 λεπτά, σε προθερμασμένο, στους 200°C, φούρνο.

Θ.Τ.

Επίσης...

Κέικ Μήλο - Κανέλα µε Ελαιόλαδο

Η συνταγή για κέικ μήλο-κανέλα με ελαιόλαδο.

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.