Υλικά
Yλικά
500 γρ. κολοκύθα
150 γρ. αλεύρι
100 γρ. καστανή ζάχαρη
60 γρ. ζάχαρη
70 γρ. φρέσκο βούτυρο
2 αβγά
1 πορτοκάλι
1/2 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Καθαρίζουμε την κολοκύθα και κόβουμε τη σάρκα σε κυβάκια.
Τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και τα πολτοποιούμε.
Πλένουμε το πορτοκάλι, αφαιρούμε τη φλούδα (με προσοχή, μόνο το κίτρινο τμήμα) και το στύβουμε.
Σ' ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη φλούδα σε κομμάτια, τον χυμό και τα 60 γρ.
ζάχαρη και αφήνουμε να καραμελώσει για 10' σε χαμηλή φωτιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μισή από τη φλούδα, τα αβγά ελαφρά χτυπημένα, το βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια των μάφιν.
Βάζουμε να ψηθούν για 20΄περίπου.
Όταν κρυώσουν τα γαρνίρουμε με σπιρτάκια από την υπόλοιπη φλούδα.