Υλικά
υλικά
250 γρ. φράουλες (ισομεγέθεις όσο γίνεται)
60 γρ. φρέσκο βούτυρο λυωμένο
250 γρ. μπισκότα σαμπλέ ή digestives για τη βάση (π.χ. τα Mc Vitie's)
600 γρ. φρέσκο τυρί τύπου Φιλαδέλφια
75 γρ. ζάχαρη άχνη
1 λεμόνι ακέρωτο
100 ml νερό
1 φύλλο ζελατίνας (των 2 γρ.)
παρασκευή
Σπάζουμε τα μπισκότα σε ψίχουλα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να γίνει μια μάζα.
Τη στρώνουμε σε φόρμα με έλασμα, πατώντας να συμπιεστεί όσο γίνεται.
Παίρνουμε το ξύσμα από το λεμόνι και το στύβουμε.
Πλένουμε, καθαρίζουμε τις φράουλες και κόβουμε τις μισές στα 4 και τις υπόλοιπες σε κυβάκια. Μουλιάζουμε σε κρύο νερό το φύλλο ζελατίνας μέχρι να μαλακώσει.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη για 2' (από το βρασμό).
Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε τη ζελατίνα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά.
Ρίχνουμε το σιρόπι στο τυρί και ανακατεύουμε να γίνει ένα μείγμα.
Προσθέτουμε τα κυβάκια φράουλας και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα, στρώνουμε την επιφάνεια, γαρνίρουμε με τις κομμένες φράουλες, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 3 ώρες.
Για να ξεφορμάρουμε, περνάμε τη λάμα ενός μαχαιριού που έχουμε ελαφρώς ζεστάνει, γύρω στη φόρμα και ανοίγουμε το έλασμα.Το ίδιο γλυκό γίνεται και ατομικό, με τη βοήθεια στρογγυλών τσερκιών: στρώνουμε στη βάση μείγμα μπισκότων και γύρω στα τοιχώματα του τσερκιού τις κομμένες φράουλες.
Συνεχίζουμε με την κρέμα όπως παραπάνω.