
Υλικά
24 φρέσκα σύκα με άθικτη, παχειά φλούδα
700 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
90 γρ. μέλι
4 κ.σ. καρυδόψιχα τριμμένη
3/4 φλ.τσ. μαρμελάδα κόκκινων φρούτων
Παρασκευή
Πλένουμε πολύ καλά τα σύκα και τα σκουπίζουμε προσεκτικά.
Κόβουμε από το επάνω μέρος ένα "καπελάκι" στα 3/4 του σύκου, αδειάζουμε τη σάρκα προσεκτικά με κουταλάκι και την κρατάμε χωριστά.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα σε σαντιγύ, και όταν γίνει αρκετά αφράτη προσθέτοντας σταδιακά το μέλι.
Ανακατεύουμε καλά τη σάρκα των σύκων με 3 κ.σ σαντιγύ και κατόπιν την προσθέτουμε στην υπόλοιπη σαντιγύ μαζί με τα καρύδια.
Γεμίζουμε τα σύκα και τα σκεπάζουμε με τα καπελάκια τους .
Τ' αφήνουμε στο ψυγείο γιά 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.
Ζεσταίνουμε ελαφρά τη μαρμελάδα με 1 κ.σ νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Απλώνουμε από λίγη γύρω από τα σύκα και σερβίρουμε.