Υλικά
500 γρ. σταφύλια χωρίς κουκούτσιΥλικά
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. νερό
1 ξυλάκι κανέλα
2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
5 ολόκληρα γαρύφαλλα
12 κόκκοι μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα σταφύλια και αφαιρούμε το κοτσανάκι τους.
Τρυπάμε την κάθε ρώγα 2 -3 φορές με μια οδοντογλυφίδα και τα βάζουμε σε μπολ.
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα σταφύλια σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να αποκτήσει το μείγμα την υφή σιροπιού.
Περιχύνουμε τα σταφύλια (πρέπει να καλυφθούν από το σιρόπι) και τα αφήνουμε στο ψυγείο –μπορούν να διατηρηθούν μέχρι 36 ώρες.
Τα σερβίρουμε δίπλα σε τυρί ή ξηρούς καρπούς.
Α.Τ.