Υλικά
Υλικά
Για τη βάση
2 φλζ. αλεύρι
1 κ.τ. αλάτι
1 φλζ. βούτυρο
5-6 κ.σ. σούπας νερό (ή όσο χρειαστεί για τη ζύμη)
Ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
Για τη γέμιση
800 γρ. ανθότυρο
½ φλ.. ζάχαρη
¾ φλ. μέλι
Ξύσμα 1 λεμονιού
6 αβγά
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη:Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο τρίβοντάς τα με τα δάχτυλα μέχρι να αποκτήσουν την υφή της βρεγμένης άμμου.
Προσθέτουμε λίγο νερό, κουταλιά -κουταλιά, για να γίνει το μείγμα μια ζύμη σφιχτή που να μπορούμε να την ανοίξουμε.
Τη μαζεύουμε σε μια μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 30΄.Ετοιμάζουμε τη γέμιση:Χτυπάμε στο μίξερ το ανθότυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
Προσθέτουμε το μέλι και τα αβγά χτυπημένα και δουλεύουμε μέχρι να ενωθούν τελείως τα υλικά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και το στρώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα.
Κόβουμε τις άκρες που εξέχουν περνώντας τον πλάστη από τα τοιχώματα της ταρτιέρας, την τρυπάμε σε 4-5 σημεία και ρίχνουμε επάνω όσπρια ή τους ειδικούς βόλους.
Σκεπάζουμε την ταρτιέρα με λαδόκολλα και ψήνουμε φούρνο για 20΄.
Βγάζουμε την ταρτιέρα από το φούρνο και όταν η ζύμη κρυώσει τελείως, απλώνουμε επάνω τη γέμιση.
Ψήνουμε την μελόπιτα για 30΄-35΄.Όταν κρυώσει, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.