Υλικά
Υλικά (για ένα άτομο)
1 τορτίγια
2 κ.σ. καρύδια
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ή ½ κ.σ. σπασμένο ροζ πιπέρι ή ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
2 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ξυσμένη πικρή σοκολάτα
1 κ.σ. σπορέλαιο
1 μπάλα παγωτό βανίλια
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το σπορέλαιο και «τηγανίζουμε» την τορτίγια για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τη βγάζουμε, την αλείφουμε με το μέλι, πασπαλίζουμε με το μαυροπίπερο ή το ροζ πιπέρι ή το καγιέν και τη σοκολάτα και απλώνουμε τα καρύδια.
Τυλίγουμε σαν κρέπα και σερβίρουμε μαζί με μια μπάλα παγωτό βανίλια.
σημ.
το ίδιο γλυκό γίνεται με κρέπες.
Αν δεν θέλουμε πικάντικες νότες, επιλέγουμε το ροζ πιπέρι που είναι απλά αρωματικό.
Α.Τ.