Υλικά
Υλικά
Για τη γέµιση
3 ποτήρια του νερού καρύδια κοµµένα µέτρια
½ ποτήρι φρυγανιά
¾ του ποτηριού καλό µέλι
1 κουταλιά της σούπας ανθόνερο
2-3 κουταλάκια του γλυκού τριµµένα κανελογαρίφαλα
ξύσµα λεµονιού
ζάχαρη άχνη
Για το φύλλο
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι µπέικιν πάουντερ
µαστίχα
ούζο
λάδι για το ζύµωµα (όσο πάρει)
Εκτέλεση
Ζυµώνουµε τα καρύδια µε το µέλι µέχρι να γίνουν ένα µείγµα σφιχτό και να πλάθεται.
Τρίβουµε το αλεύρι µε το λάδι µέχρι το αλεύρι να πιει αρκετό λάδι και να ποτίσει.
Τότε ρίχνουµε ίση ποσότητα ούζου και µαστίχας και ζυµώνουµε.
Την αφήνουµε 2-3 ώρες να σταθεί.
Η ζύµη είναι έτοιµη όταν µπορούµε να ανοίξουµε το φυλλαράκι.
Με λεπτό ξυλάκι παίρνουµε ένα ένα κοµµατάκι ζυµάρι και το απλώνουµε.
Το ανοίγουµε σε σχήµα στρογγυλό και κόβουµε τις άκρες µε ένα φαρδύ ποτήρι ή ένα πιατάκι µικρό.
Γεµίζουµε ένα ένα τα φυλλαράκια και τα κλείνουµε µε ένα πιρουνάκι.
Ψήνουµε σε µέτριο φούρνο µέχρι να πάρουν ξανθό χρώµα.
Τα βγάζουµε από τον φούρνο και όπως είναι ζεστά τα ραντίζουµε µε λίγο ανθόνερο και τους κοσκινίζουµε από πάνω τη ζάχαρη άχνη.
Σημ.
Τα γλυκά αυτά είναι νηστίσιµα και τα φτιάχνουν σε µεγάλες γιορτές, όπως του Σωτήρος και του Σταυρού.
*Η συνταγή είναι της Μαρίκας Αγγελάκου - Κατσουλάκου από το Ξηροκάμπι και τη βρήκαμε στο βιβλίο της Μαρίας Καράμπελα "γεύσεις λακωνικής γης", εκδόσεις Πατάκη.