Υλικά
Υλικά
½ φλ. γάλα με πλήρη λιπαρά
2 φλ. κρέμα με λιπαρά 35%
1 δόση βανιλίνη
¼ φλ. ζάχαρη
9 φύλλα ζελατίνης
1 πρέζα αλάτι
4 φλ. γιαούρτι
4 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 5 λεπτά.
Τη στύβουμε και τη ρίχνουμε στο κατσαρολάκι.
Ανακατεύουμε να διαλυθεί και προσθέτουμε το μέλι.
Προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 5 -7 λεπτά.
Βγάζουμε από το ψυγείο, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε πάλι μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Μοιράζουμε σε 4 -6 ποτήρια ή μπολάκια και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 6 ώρες.
Όταν πήξει, σερβίρουμε με μια κουταλιά μέλι.
Α.Τ.