Υλικά
Υλικά
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
½ κ.γ. σόδα
¾ φλ. μαργαρίνη
1 ¼ φλ. ζάχαρη
1 αβγό
¼ φλ. μελάσα
1 δόση βανιλίνη
½ κ.σ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1 ½ κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
1 κ.γ. σόδα
1 γερή πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τη μαργαρίνη με το 1 φλ.
ζάχαρη χρησιμοποιώντας το μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέτουμε το αβγό, τη μελάσα και τη βανίλια.
Κοσκινίζουμε χωριστά το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και προσθέτουμε το τζίντζερ, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Μεταφέρουμε το μείγμα του αλευριού στο μπολ με τα αβγά και ανακατεύουμε καλά.
Σχηματίζουμε μπαλάκια διαμέτρου περίπου 3 εκ.
και τα κυλάμε στο ¼ φλ.
ζάχαρη που απέμεινε.
Μεταφέρουμε τα μπαλάκια σε ρηχή λαμαρίνα φούρνου στρωμένη με λαδόκολα και τα πιέζουμε με την παλάμη μας να πλατύνουν.
Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ καστανό χρώμα.
Τα ξεκολάμε από τη λαδόκολα και τα ακουμπάμε επάνω σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Τα διατηρούμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
A.T.