Υλικά
1 φακελάκι µαγιά
1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό
1 βιτάµ λιωµένο
1 φακελάκι µπέικιν πάουντερ
1 φλιτζ. του καφέ καρυδόψιχα
3 κουτ. της σούπας κακάο σκόνη
αλεύρι, όσο σηκώσει
Για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
το χυµό από µισό λεµόνι
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη µαγιά µέσα στο χλιαρό γάλα και προσθέτουµε στη συνέχεια το λιωµένο βιτάµ, το µπέικιν πάουντερ και το αλεύρι-τόσο όσο να γίνει µια µαλακιά ζύµη που να µην κολλάει στα χέρια µας!
Έπειτα, παίρνουµε το 1/3 της ζύµης και προσθέτουµε σ’ αυτήν 2 κουτ. σούπας γάλα, την καρυδόψιχα και το κακάο.
Ζυµώνουµε πάλι το ζυµαράκι µας να αναµιχθούν καλά τα υλικά.
Παίρνουµε τη µισή από την άσπρη ζύµη, την ανοίγουµε µε τα χέρια µας ή µε τον πλάστη µακρόστενη και σε πάχος ένα δάκτυλο περίπου και βάζουµε στην άκρη τη µισή από την καφέ ζύµη µας αφού πρώτα την πλάσουµε στα χέρια µας στρογγυλή και µακριά- σαν κορδόνι.
Αρχίζουµε να τυλίγουµε σε ρολό τις 2 ζύµες. Το ίδιο κάνουµε και µε τις υπόλοιπες µισές ζύµες µας.
Όταν τα ρολά µας είναι έτοιµα, αρχίζουµε να τα κόβουµε σε φέτες µ’ένα µαχαίρι και έπειτα τα τοποθετούµε σ’ένα λαδωµένο ταψί.
Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180 βαθµούς µέχρι να ροδίσουν.
Φτιάχνουµε το σιρόπι και µόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουµε από µια κουτ. σούπας από πάνω από κάθε ροξάκι και το υπόλοιπο το αφήνουµε να βράσει για 10 λεπτά ακόµη και περιχύνουµε τα ροξάκια µας αφού πρώτα έχουν κρυώσει.