Υλικά
Υλικά
4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φλ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
3 αβγά -ξεχωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
3 φλ. γάλα
2 δόσεις βανιλίνη
45 μικρές γκοφρετούλες βανίλιας ή σοκολάτας ή ανάμικτες
5-6 ώριμες μπανάνες
¼ φλ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε βαρύ αντικολλητικό κατσαρολάκι.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους τους αβγών με το γάλα και τη 1 δόση βανιλίνης.
Ρίχνουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι με το αλεύρι και ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα και να αποκτήσει λεία υφή.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα πυρίμαχο ταψί βάζουμε εναλλάξ μια στρώση γκοφρέτες μια στρώση μπανάνα και περιχύνουμε με το ⅓ της κρέμας των αβγών.
Συνεχίζουμε έτσι άλλες δυο φορές.
Η τελευταία στρώση θα είναι γκοφρέτες.Ετοιμάζουμε τη μαρέγκα: χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι να σφίξουν και προσθέτουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη (1 κ.σ κάθε φορά) και την άλλη 1 δόση βανιλίνης συνεχίζοντας να δουλεύουμε μέχρι να σχηματισθούν σκληρές κορυφές και να διαλυθεί στο μείγμα η ζάχαρη.
Απλώνουμε τη μαρέγκα επάνω στις βάφλες και ψήνουμε μέχρι να πάρει η μαρέγκα τόπους-τόπους καστανό χρώμα, γύρω στα 25 λεπτά.A.T.