Υλικά
Υλικά
400 γρ. μύρτιλα (bluberries)
200 γρ. καστανή ζάχαρη
2 φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
1/3 φλ. ζάχαρη
1 δόση βανιλίνη
2 ½ κ.γ. ζελατίνα σε σκόνη
2 κ.σ. λικέρ Κουαντρό ή Γκραν Μαρνιέ
Εκτέλεση
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, σκορπάμε επάνω τη ζελατίνα και την αφήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε για μερικά λεπτά να κρυώσει κάπως το μείγμα και προσθέτουμε το λικέρ και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε και μοιράζουμε την κρέμα σε 8 μικρά ποτηράκια.
Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 6 ώρες. Βράζουμε τα μύρτιλα με τη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα και να δημιουργηθεί ένα σχετικά πυκνό σιρόπι.
Τα περνάμε από σουρωτήρι, κρατάμε ξεχωριστά τα φρούτα και ξεχωριστά το σιρόπι.
Μόλις χλιάνει το σιρόπι, το ρίχνουμε προσεκτικά επάνω στην επιφάνεια της πανακότα.
Αφήνουμε στο ψυγείο άλλες 2 ώρες.
Γαρνίρουμε με τα φρούτα και αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα πριν σερβίρουμε.
A.T.